Descriere

În perioada 2-10 septembrie 2023 ne vom destinde cu o experiență inedită pe Lago di Garda, Italia. Vom explora cele mai frumoase zone ale lacului, ne vom răsfăța cu preparate italienești și ne vom bucura de peisajul de poveste. 

 

Lacul Garda (Lago di Garda sau Benaco în Italiană) este cel mai mare lac din Italia cu o circumferință de 144 km și o suprafața de 370 de km pătrați.

Este un lac alpin, format în craterul unui vulcan la sfârșitul ultimei glaciațiuni. Lacul este situat în nordul Italiei, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano. Pe malurile sale se află numeroase localități din provinciile Brescia, Verona și Trento. 

Ce este inclus în costul excursiei:

CAZARE 

– în primele 3 zile ne vom delecta în zona de nord la Riva del Garda cea mai sportivă zonă a lacului, unde aproape toate concediile vizitatorilor sunt active și ne vom caza la Grand Hotel Liberty

– iar următoarele 3 zile din excursie le vom petrece în zona se sud la Sirmione pentru a explora cele două părți principale ale lacului și vom fi cazați la Hotel Europa

Cazarea se face în camere de 2 persoane cu mic dejun inclus.

TRANSPORT (cu Van-ul dus-întors)

ECHIPAMENT (caiace comode de o calitate superioară cu 1-2 locuri, padele (vâsle) cu o greutate mică și ușor de manevrat, fusta de apă (spraydeck), veste de salvare ergonomice)

GHID ȘI PERSONAL CALIFICAT ÎN SPORTURI NAUTICE

O EXCURSIE DIN CAIAC BONUS în sezonul de vară

PROGRAMUL EXCURSIEI PE ZILE

Zilele 1-2 (2-3 Septembrie 2023)

Plecăm din Cluj către Italia via Cluj-Napoca – Budapesta – Viena – Linz – Salzburg – Innsbruck – Trento – Lago di Garda, cu un popas de o noapte în apropiere de Salzburg

plimbându-ne seara pe faleza Dunării și explorând cate puțin din tainele orașului de la malul Dunării,  apoi ne continuăm drumul spre Riva del Garda preconizând să ajungem dupamasa.

Seara facem o plimbare pe malul lacului și luăm cina la una din terase iar înainte de somn ne răsfățăm cu o saună și o mișcare în piscina hotelului.

Ziua 3 (4 Septembrie 2023)

Începem cu o înviorare de 15-20 minute pe promenada lacului, iar după un mic dejun gustos și o cafea bună cu vedere spre lac, ne pregătim de caiaceală. 

În această zi testăm abilitățile de mânuire a caiacului, învățăm exerciții de salvare a coechipierului sau autosalvare (urcare în caiac) și alte câteva exerciții folositoare în

excursiile cu caiacului de expediție. 

În a doua parte a zilei ne jucăm cu caiacele pe valurile lacului, iar seara admirăm apusul de pe apa. 

După ce încheiem această aventură, merităm câteva momente de relaxare și o cină gustoasă. Serile ni le vom petrece pe terase superbe și ne vom bucura de ospitalitate și preparatele italienești, la terase sau restaurante unde garantăm că o să vă placă mult.

Ziua 4 (5 Septembrie 2023)

După un somn bun, ne trezim dis de dimineata, servim micul dejun, savurăm cafeaua și ne punem pe apa.

Cu ajutorul celui mai căutat vânt de pe lac (Peler), care suflă de la nord spre sud, ne îndreptăm spre cascada Ponale – un loc superb în stâncă cu o înălțime de peste 30 m. Facem o baie, iar la întoarcere prindem cel de-al doilea curent principal al lacului (Ora) care suflă de la sud spre nord. Întorși pe uscat, ne vom bucura de soare, plajă și vom lua cina la una dintre cele mai frumoase terase aflată în portul mare. 

Ziua 5 (6 Septembrie 2023)

După trezire și mic dejun, urcăm cu telegondola spre Monte Baldo, unde facem o scurtă drumeție (2-3 ore) și admirăm lacul de la înălțime sau mergem la prietenii noștri locali să ne predea tainele windsurfului. În a doua parte a zilei ne îndreptăm către sudul lacului, spre peninsula Sirmione – un loc fascinant atât de pe uscat, dar mai ales de pe apă. Luăm prânzul la una dintre terasele de lângă apă

Ziua 6 (7 Septembrie 2023)

Facem ocolul insulei și vizităm castelul din caiac.

Ziua 7 (8 Septembrie 2023)

În această zi stabilim un program la alegere, fie din caiac până pe canalele orașului Peschiera fie pe străduțele fascinante ale acestui oraș minunat. 

Zilele 8-9 (9-10 Septembrie 2023)

Ne mai bucurăm de o tură de caiaceală la răsărit sau vizitam parte din Sirmeone la pas, apoi ne pregătim bagajele și în jurul amiezii pornim spre casă via Verona – Veneția- Ljubljana – Maribor – Balaton -Budapesta – Cluj-Napoca cu un popas de o noapte în apropiere de Balaton.

Echipament recomandat

 1. Îmbrăcăminte adecvată în funcție de condițiile meteo
 2. Pălărie sau orice protecție pentru cap
 3. Mănuși de protecție (similare cu cele de bicicletă)
 4. Pantaloni scurți sau lungi
 5. Încălțăminte de apă
 6. Haine de schimb
 7. Ochelari de soare și protecție solară

Costul excursiei:

890 euro/persoană

✅ 50% avans pentru confirmarea locului

✅ locurile sunt limitate

✅ 50 euro reducere pentru cei care au fost și anul trecut în excursia de pe Lago di Garda

Galerie

Rezervă acum

Ca să-ți rezervi locul în caiac, menționează numărul de persoane.

După confirmarea locurilor disponibile de către organizator, se achită un avans de 50% din prețul excursiei. Diferența se va achita în ziua excursiei. 

Plata se face în contul bancar primit prin e-mail, iar dovada plății se trimite prin e-mail. Rezervarea este confirmată doar după confirmarea plății.

 

ATENŢIE!!! Organizatorii îşi rezervă dreptul de a amâna data de desfăşurare a excursiei în cazul unor condiţii meteo nefavorabile. O eventuală modificare de program va fi anunţată cu 3 zile înainte de data programată. Reprogramarea se face de comun acord.

Descoperim Lago Di Garda din caiac


  Tipul de caiac:

  Caiac de o persoanăCaiac tandem (de 2 persoane)

  Transport:
  Transportul se va face cu masinile personale, dar daca nu aveți la dispoziție o masina, va rugam sa ne contactati pentru a gasi locuri in masinile celorlalti participanti.

  Recomandarea noastră