Descriere

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare, situat pe raza județului Cluj. A fost proiectat și amenajat între anii 1970-1974, în scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Înainte de construirea acestuia de către regimul comunist, locuitorii vechiului Beliș au fost nevoiți să se mute în actuala vatră a satului. Vara, dacă nivelul apei scade, se pot vedea ruinele fostei biserici din satul Giurcuța de Jos. 

O escapadă cu caiacul pe lacul Beliș nu doar că te transpune într-un cadru inedit al pădurii și munților care se contopesc în fața ochilor tăi, dar îți va oferi doza de energie pentru a face față activităților de zi cu zi, de la birou sau de acasă. Este o experiență care îți antrenează toate simțurile, un mod de reconectare cu sinele și cu natura, un exercițiu al minții de a fi prezente aici și acum. 

Descoperă lacul Beliș-Fântânele din caiac și uită de grijile cotidiene!

Cum decurge o excursie și ce facem?

Ne întâlnim la locul stabilit și facem un instructaj (cum să ne poziționăm în caiac, cum vâslim eficient, măsuri generale de siguranță și echiparea cu costumul special pentru iarnă)

După aproximativ o oră ne punem pe apă și începem să explorăm lacul și natura înconjurătoare

La jumătatea traseului facem un mic popas, ne odihnim, mâncăm, bem un ceai cald după care ne continuăm traseul

Experiența anterioară nu este necesară 

În această excursie pot veni și copii(+12 ani) însoțiți de un adult (în caiacele noastre tandem)

COSTUL EXCURSIEI

Pretul este de 300 lei / persoana (10% reducere la cei care au fost anul acesta cu noi și 15% la membrii comunității noastre) si sunt incluse urmatoarele:

✔️ Caiace comode (cu un loc sau două)
✔️ Drysuit (COSTUM IMPERMEABIL) calitate premium
✔️ Manusi de neopren concepute special pt iarnă
✔️ Padele (vâsle) ușor de manevrat (au o greutate mică)
✔️ Fustă (spraydeck) împiedică pătrunderea apei în caiac și menține o temperatură de confort
✔️ Veste de salvare ergonomice
✔️ Personal calificat în sporturi nautice care oferă sprijin pe tot parcursul zilei

ECHIPAMENT RECOMANDAT:

1️⃣ Îmbrăcăminte adecvată în funcție de temperatură, lenjerie termică/ îmbrăcăminte sport ușoară (similară cu hainele de sub echipamentul de schi)            

2️⃣ Pulovăr cald (ex. fleece), pantaloni sport

3️⃣ Căciulă și șosete groase

4️⃣ Ochelari de soare și protecție solară

5️⃣ Încălțăminte de apă (pentru a proteja talpa costumului)

6️⃣ Mănuși calde pentru pauză

7️⃣ Gustări, apă, termos cu ceai cald

8️⃣ Haine de schimb

Galerie

Rezervă acum

Ca să-ți rezervi locul în caiac, menționează numărul de persoane și tipul de caiac ales (de o persoană sau de două persoane). 

După confirmarea locurilor disponibile de către organizator, se achită un avans de 50% din prețul excursiei. Diferența se va achita în ziua excursiei. 

Plata se face în contul bancar primit prin e-mail, iar dovada plății se trimite prin e-mail. Rezervarea este confirmată doar după confirmarea plății.

ATENŢIE!!! Organizatorii îşi rezervă dreptul de a amâna data de desfăşurare a excursiei în cazul unor condiţii meteo nefavorabile. O eventuală modificare de program va fi anunţată cu 3 zile înainte de data programată. Reprogramarea se face de comun acord.

EXCURSIE DIN CAIAC PE LACUL BELIȘ-FÂNTÂNELE


    Tipul de caiac:

    Caiac de o persoanăCaiac tandem (de 2 persoane)

    Transport:
    Transportul se va face cu masinile personale, dar daca nu aveți la dispoziție o masina, va rugam sa ne contactati pentru a gasi locuri in masinile celorlalti participanti.

    Recomandarea noastră