Descriere

În perioada 4-10 septembrie 2022 pregătim o experiență inedită pe Lago di Garda, Italia. Vom pleca cu Van-ul, vom explora cele mai frumoase zone ale lacului, ne vom răsfăța cu preparate italienești și ne vom bucura de peisajul de poveste. 

Lacul Garda (Lago di Garda sau Benaco în Italiană) este cel mai mare lac din Italia cu o circumferință de 144 km și o suprafața de 370 de km pătrați. Este un lac alpin, format în craterul unui vulcan la sfârșitul ultimei glaciațiuni. Lacul este situat în nordul Italiei, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano. Pe malurile sale se află numeroase localități din provinciile Brescia, Verona și Trento. 

De ce am ales Lacul Garda?

E locul unde mi-am petrecut mai mult de 10 vacanțe de vară și din momentul în care am început proiectul cu ExcursiiDinCaiac, mi-am dorit mult să arăt prietenilor frumusețea acestui lac.

Turismul lacului Garda e împărțit pe 2 categorii: 

 • zona de nord pentru cei pasionați de concedii active (caiac, windsurf, kitesurf mtb, via ferrata canyoning si multe altele unde ambarcațiunile cu motor nu au acces.)
 • zona de sud este destinată mai mult vacanțelor pasive, cu o plajă mare și terase minunate de-o parte și alta a lacului. 

Noi, ne vom caza la jumătatea lacului pentru a explora cele două părți principale ale lacului. 

PROGRAMUL EXCURSIEI

Zilele 1-2 

Plecăm cu Van-ul din Cluj către Italia via Cluj-Napoca – Budapesta – Viena – Linz – Salzburg – Innsbruck – Trento – Lago di Garda, cu un popas de o noapte în apropiere de Salzburg. 

Ziua 3

Începem cu o înviorare de 15-20 minute pe promenada lacului, iar după un mic dejun gustos și o cafea bună cu vedere spre lac, ne pregătim de caiaceală. 

În această zi testăm abilitățile de mânuire a caiacului, învățăm exerciții de salvare a coechipierului sau autosalvare (urcare în caiac) și alte câteva exerciții folositoare în excursiile cu caiacului de expediție. 

În a doua parte a zilei ne jucăm cu caiacele pe valurile lacului, iar seara admirăm apusul de pe apa. 

După ce încheiem această aventură, merităm câteva momente de relaxare și o cină gustoasă. Serile ni le vom petrece pe terase superbe și ne vom bucura de ospitalitatea și preparatele italienești (în fiecare seară vom lua cina în altă stațiune, la terase sau restaurante unde garantăm că o să vă placă mult.)

Ziua 4

După un somn bun, ne trezim dis de dimineata, servim micul dejun, savurăm cafeaua și plecăm spre nordul lacului, până la Riva del Garda.

Vizităm din caiac și de pe uscat cea mai sportivă zonă a lacului, unde aproape toate concediile vizitatorilor sunt active. Cu ajutorul celui mai căutat vânt de pe lac (Peler), care suflă de la nord spre sud, ne îndreptăm spre cascada Ponale – un loc superb în stâncă cu o înălțime de peste 30 m. Facem o baie, iar la întoarcere prindem cel de-al doilea curent principal al lacului (Ora) care suflă de la sud spre nord. Întorși pe uscat, ne vom bucura de soare, plajă și vom lua cina la una dintre cele mai frumoase terase aflată în portul mare. 

Ziua 5

După trezire și mic dejun, urcăm cu telegondola spre Monte Baldo, unde facem o scurtă drumeție (2-3 ore) și admirăm lacul de la înălțime.

În a doua parte a zilei vizităm din caiace orașul Malcesine și grandiosul castel din stâncă, iar seara vom lua cina lângă castel, bucurându-ne de un peisaj incredibil. 

Ziua 6

Ne îndreptăm către sudul lacului, spre peninsula Sirmione – un loc fascinant atât de pe uscat, dar mai ales de pe apă. Luăm prânzul la una dintre terasele de lângă apă, iar în a doua parte e zilei ne îndreptăm spre Peschiera, unde ne relaxam la o baie bună și jocuri pe plajă.

Ziua 7

În această zi stabilim un program la alegere, pe placul tuturor. 

Zilele 8-9

Ne mai bucurăm de o tură de caiaceală la răsărit, apoi ne pregătim bagajele și în jurul amiezii pornim spre casa via Verona – Veneția- Ljubljana – Maribor – Balaton -Budapesta – Cluj-Napoca cu un popas de o noapte în apropiere de Balaton.

Costul excursiei, ce include și locurile disponibile

Această excursie este destinată adulților, avem doar 7 locuri disponibile, costă 650 Euro și este inclus:

 • transportul cu Van-ul dus-întors
 • cazare la hotel cu piscină pe malul lacului + mic dejun 
 • echipament (caiace comode de o calitate superioară cu 1-2 locuri, padele (vâsle) cu o greutate mică și ușor de manevrat, fusta de apă (spraydeck), veste de salvare ergonomice)
 • ghid și personal calificat în sporturile nautice

*Costul camerei în cele 2 nopți de tranzit (drumul dus-întors) se achită personal.

*Se scade 100 Euro din costul total al excursiei pentru persoanele care vin cu mașina proprie.

Echipament recomandat

 • Îmbrăcăminte adecvată în funcție de condițiile meteo
 • Pălărie sau orice protecție pentru cap
 • Mănuși de protecție (similare cu cele de bicicletă)
 • Pantaloni scurți sau lungi
 • Încălțăminte de apă

Ne dorim ca anul acesta să marcăm o experiență unică pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, așa că rezervă-ți locul și vino și tu într-o excursie care ne dorim a fi minunată.

Galerie

Rezervă acum

Ca să-ți rezervi locul în caiac, menționează numărul de persoane.

După confirmarea locurilor disponibile de către organizator, se achită un avans de 50% din prețul excursiei. Diferența se va achita în ziua excursiei. 

Plata se face în contul bancar primit prin e-mail, iar dovada plății se trimite prin e-mail. Rezervarea este confirmată doar după confirmarea plății.

 

ATENŢIE!!! Organizatorii îşi rezervă dreptul de a amâna data de desfăşurare a excursiei în cazul unor condiţii meteo nefavorabile. O eventuală modificare de program va fi anunţată cu 3 zile înainte de data programată. Reprogramarea se face de comun acord.

Excursie din caiac pe Lago di Garda, Italia


  Tipul de caiac:

  Caiac de o persoanăCaiac tandem (de 2 persoane)

  Transport:
  Transportul se va face cu masinile personale, dar daca nu aveți la dispoziție o masina, va rugam sa ne contactati pentru a gasi locuri in masinile celorlalti participanti.

  Recomandarea noastră