December 10, 2020

Ideea de excursie cu caiacul

De unde a pornit această idee de explorare?

Ideea de excursii din caiac a plecat din pasiunea mea legată de lumea caiacelor și implicit de caiacul de expediție.

De meserie sunt profesor de înot pasionat de tot ce ține de sporturile nautice. Am început de la plimbările cu un  caiac gonflabil, în care luam de fiecare dată câte un prieten să vadă frumusețea lacurilor de munte, de care sunt tot mai fascinat de la o ieșire la alta.  Până într-o vară, când un prieten m-a invitat pe lacul Colibița să probez un caiac rigid de expediție. Acolo a fost acel punct când toate aveau să îmi spună că asta este ceea ce caut de mult.  Aici am descoperit naturalețea de a vasli, liniștea și acea contopire cu natura, care mă face să exclam de fiecare dată “Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale”.

Caiacul de expediție – o descoperire fascinantă!

Caiacele de expediție sunt printre cele mai stabile și sigure din familia caiacelor. Așadar, fascinat de suplețea acestui tip de caiac, de viteza de deplasare, controlul foarte bun, pot spune că în sfârșit am îmbrăcat echipamentul de sport potrivit mie.

Excursiile din caiac au numeroase avantaje asupra sănătății organismului și a minții. Această experiență te conectează cu mediul înconjurător, cu lucrurile și vietățile care există în jurul nostru și cărora probabil nu le-am dat importanță. 

Acum, îmi doresc să împărtășesc această pasiune cu oricine e pasionat de natură și explorare pe lacurile din Transilvania și nu numai.

Excursiile din caiac sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți , fiind  o experiență care te ajută să te împrietenești cu natura și să descoperi lucruri care de pe uscat ar fi foarte greu de văzut și înțeles. 

Experiența pe care o ai în caiac este unică și nu trebuie confundată cu o călătorie cu barca. Odată ajuns în caiac, te îmbraci cu el, devi unul și același, iar împreună veți porni într-o adevărată aventură în urma căreia vei avea cele mai frumoase amintiri. 

Astfel a luat naștere proiectul ExcursiiDinCaiac.ro

Vrem să ducem la un alt nivel pasiunea noastră pentru excursiile din caiac și să împărtășim cu voi aceste experiențe unice pe lacurile  României si nu numai.

Scopul acestor excursii este de a descoperi partea nevăzută de pe uscat a naturii, a florei și faunei care populează lacurile noastre. Într-o astfel de aventură vei fi fascinat de tot ceea ce te înconjoară, iar la finalul zilei îți vei da seama cât de frumoase sunt lacurile din România și câte povești ascund, povești care merită auzite. 

Te întrebi cum decurge o excursie din caiac?

Totul începe cu un instructaj de bază pentru a înțelege ce presupune o excursie din caiac, la ce trebuie să fii atent și care sunt regulile care trebuie respectate pentru a fi în siguranță. 

În cadrul acestui instructaj vei învăța cum să intri, să ieși din caiac, cum să folosești padela(Vâsla)și care sunt procedurile pe tot parcursul călătoriei. În plus, vei primi o vestă de salvare ergonomică pentru a fi în permanență în siguranță, o fustita (spraydeck) folosită pentru a împiedica pătrunderea apei în interior și o mică gustare pentru a-ți face călătoria cât mai plăcută.

Să înceapă aventura!

Echipat, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să te bucuri de frumusețea naturii, să te conectezi cu aceasta și să te relaxezi. Este o călătorie a descoperirii de sine, a echilibrului și conectării cu tot ceea ce îți poate oferi această experiență. 

Te invit să pășești în lumea extraordinară a excursiilor din caiac, așa cum o vedem noi și să te bucuri de experiențe inedite.